hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

Akár egymillió forintot is felvehetnek

Már most többen igényeltek születési támogatást az OTP Egészségpénztárnál, mint tavaly egész évben.

Az OTP Egészségpénztár egészségpénztári szolgáltatásai mellett az önsegélyező szolgáltatások is egyre népszerűbbek a tagok körében, a születési támogatás például idén fél év alatt minden tekintetben felülmúlta a 2017-es év végi eredményeket. 2018. június végéig 8 százalékkal emelkedett a születési támogatást igénylők száma a teljes előző évhez képest. Az igénylők száma mellett a féléves igényelési összeg ugyancsak meghaladta a 2017-es értéket, ami már jelenleg is 28 százalékos növekedést jelent – így a pénztár ismét rekord évet zár.

A születési támogatás keretein belül a gyermeknevelő szülők gyermekenként akár egymillió forintot is felvehetnek saját egyéni számlájukról, számlánként egyszer (fontos megjegyezni, hogy a gyermeknek nem kötelező bejelentett szolgáltatási kedvezményezettnek lennie). Az OTP Egészségpénztár tagja – gyermeke születését követő 120 napon belül – egyéni számlájáról maximum 1 millió forintot igényelhet születési támogatás címén, melynek kockázatmentes hozama a 12%-ot is meghaladhatja a 20%-os személyi jövedelemadó-visszatérítés révén (aminek a felső határa évi 150 ezer forint).

A magyar lakosság körében várható születések alapján további növekedést valószínűsítünk, hiszen a pénztár taglétszámára vetítve akár évente 2000 tag is igénybe vehetné ezt a szolgáltatást” – mondta Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója.

Az igénybejelentő nyomtatvány kötelező mellékletei a születési anyakönyvi kivonat, illetve örökbefogadás esetén a hatósági irat másolata.

(forrás: OTP Egészségpénztár)

Könyveink