hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

A nagy oltóanyagnyomozás: nyoma sincs gyanusítottnak

Lassan három éve folyik a nyomozás az influenza-oltóanyagok beszerzése ügyében, de még egyetlen gyanúsítottat sem hallgattak meg – értesült a Világgazdaság.

A nyomozást ismeretlen tettes ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága rendelte el 2010 augusztusában. Azt követően, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen az Omninvest Development Kft. számára 2006-ban - az akkor rettegett madárinfluenza-ellenes szer kifejlesztésére - nyújtott kétmilliárd forint összegű állami támogatás odaítélése ügyében. (Mivel az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága utóbb megállapította, hogy a cég támogatása ellentétes volt az európai előírásokkal, az Omninvestnek vissza kellett fizetnie a teljes összeget.)

Az ország számára szükséges vakcinákat az idei influenza-szezonban is az Omninvest biztosítja – az Országos Tisztiorvosi Hivatal tájékoztatása szerint 1,5 milliárd forintért –, a cégnek 2019-ig szóló szerződése van az állami oltóanyag-megrendelésekre – olvasható a vg.hu-n.

(forrás: VG Online)
hirdetés

Könyveink