hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Házkutatást tartottak a vámosok az Omninvestnél

A VPOP szerint az Omninvest nem számolt el azzal a kétmilliárd forint állami támogatással, amit a H1N1 vakcinák kifejlesztésére kapott.

Házkutatást tartott a Vám és Pénzügyőrség a H1N1 vakcinát gyártó Omninvest Kft-nél. Jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és adócsalás miatt nyomoznak a cégnél. A vámosok szerint az Omninvest nem számolt el azzal a kétmilliárd forint állami támogatással, amit a vakcina kifejlesztésére kapott, az adóbevallásában pedig valótlan adatokat tüntetett fel.

A pénzügyőrök több kötetnyi, köztük a H1N1 oltóanyag kifejlesztésével és a gyártással kapcsolatos dokumentumokat foglaltak le az Omninvest Kft. székhelyén.

"Az érintett cég vonatkozásában a Vám és Pénzügyőrség nyomozást folytat jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és adócsalás bűncselekmény gyanúja miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen, jelenleg az adatgyűjtés van folyamatban" – közölte Sipos Jenő, a VPOP szóvivője.

A gyanú szerint az Omninvest a meghatározott céltól eltérően használta fel azt a kétmilliárd forintos állami támogatást, amelyet a H1N1 vakcina kifejlesztésére kapott és az ebből adódó visszafizetési kötelezettségének sem tett eleget.

A pénzügyőrök azt is feltárták, hogy az Omninvest 2006 és 2009 között fiktív számlák felhasználásával és szabálytalan értékcsökkenés-elszámolással több mint 730 millió forint jogtalan haszonhoz jutott.

A Híradó megkereste az Omninvest kft. vezetőit, de azt mondták, hogy amíg tart az eljárás, nem kívánnak megszólalni az ügyben.

(forrás: m1)
hirdetés

Könyveink