2024. április. 29., hétfő - Péter.

A gyerekkori kötelező oltásokat próbálják megtorpedózni (Bővítve: kamarai állásfoglalás...)

Az oltásellenesek háziorvosok ellen indítanak pereket tömegesen, mert azok nem hajlandók gyerekeik számára olyan egészségügyi igazolást kiállítani, amivel megtagadhatnák a gyerekkorban kötelezően beadandó vakcinákat, írja a Telex.

hirdetés

A sok per, és az azzal járó adminisztráció lassítja egészségügyi hivatalok munkáját, de nem is ez a legnagyobb baj.

„A védőoltásokat, amelyeket évszázadok óta az orvostudomány egyik legnagyszerűbb találmányai közé sorolnak, nem szabad elbagatellizálni. Alacsony átoltottság esetén számos, a védőoltásokkal egyébként megelőzhető betegség jelenhet meg újra, mint ahogyan ez évről évre megtörténik a környező országokban. Ennek ellenére az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek érzelmekre hatva, a pánikkeltés és bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt. Honlapjaikon az oltóanyagokkal kapcsolatban hamis információkat terjesztenek, valamint bíróság, illetve Alkotmánybíróság előtt támadták és próbálják támadni a védőoltási rendszert” – írta a helyzetről Telexnek a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ.

A Magyar Orvosi Kamara rövid közleményt adott ki a kötelező védőoltások kapcsán:

A Magyar Orvosi Kamara továbbra is helyesnek tartja a szigorú magyar védőoltási rendet, mert csakis így előzhetők meg a súlyos, halálos betegséget okozó járványok, mind a gyermekek, mind a felnőttek körében. A magyar oltási rendszer hatékonyságát bizonyítja, hogy ellentétben több szomszédos és nyugat-európai országgal, idehaza nincsenek járványok a régen "elfeledett" betegségek miatt. Ne feledjük: a gyermekbetegségek látszólagos eltűnése az szigorú hazai oltási rend eredménye. Védőoltások nélkül hazánkban is megjelennének az életet is veszélyeztető betegségek!

 

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!