hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.

A biztos már látja a jövőt

Neelie Kroes, a digitális ügyekért felelős európai biztos következő feladatként a modern kórházi szolgáltatásokat tűzte zászlajára – írja a hwsw.hu.

A legtöbb probléma a nyugati országokban abból fakad, hogy az egy állampolgárra jutó figyelem, illetve az általa elérhető információk csekélyek, ezért valójában az egészségügy nem tudja ellátni preventív és gondoskodó szerepét. A digitális információkezelés, az alkalmazások és webes, illetve mobilos szolgáltatások viszont éppen ezen tudják átlendíteni az orvos-páciens kapcsolatot - írja a lap.

Az európai egészségügyi rendszereket alapvetőenaz akut kezeléses modellekre építették fel, aminek a középpontjában a kórházak és egyéb intézetek állnak. Kroes szerint ez megfelelt a XX. század elvárásainak, de most már erősen repedeznek a falak.

Manapság nagyon sok betegség hosszú lefolyású és degeneratív, ráadásul ez a trend erősödni fog, ahogyan a társadalom egyre jobban öregszik. Egyre kevésbé eseti ellátásról szólna az egészségügy, előtérbe kerül a folyamatos törődés. Ehhez viszont számos digitális rendszert kell befogadni a mostani egészségügynek, ez jelenthet távoli ellenőrzést, robotokat, de akár egyszerű mobil alkalmazásokat is, amivel a páciensek felügyelhetik saját állapotukat – olvasható a hwsw.hu-n.

hirdetés

Könyveink