hirdetés
hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Zajlik a GIANT

A Bayer HealthCare a Légúti Infekciók III. Kongresszusán (Monte Carlo, február 6.) jelentette be multinacionális vizsgálata, a GIANT (Greatest International Antibiotic Trial) megkezdését. A vizsgálat segítségével a Bayer világméretekben kívánja kiértékelni a krónikus bronchitis akut fellángolását (AECB), amely nagy költségeket ró az egészségügyi rendszerre és az egyik fő oka a munkaképtelenségnek. A vizsgálatban különösképpen a krónikus bronchitis betegekre gyakorolt hatását, valamint az akut exacerbáció moxifloxacin (Avelox) tablettával történő kezelésének hatásosságát és biztonságosságát elemzik.

A vizsgálatban több mint 30 ország vesz részt és hozzávetőlegesen 100 000 beteg bevonását tervezik, s ezzel egy adott antibiotikum hatását vizsgáló valaha végrehajtott legnagyobb kutatás valósul meg.

A krónikus bronchitis Európában mintegy 17 millió, az Egyesült Államokban mintegy 14 millió embert érint. Ez a betegség teszi ki a krónikus obstruktív tüdőbetegségek (COPD) mintegy 85 százalékát, melyet az Egészségügyi Világszervezet a negyedik vezető halálokként tart számon. A COPD-vel kapcsolatos összes pénzügyi kiadás Európában majdnem 50 milliárd euró, az Egyesült Államokban pedig 40 milliárd dollár.

A Psyma International Medical Marketing Research munkatársai legutóbbi, krónikus bronchitisben szenvedő 1100 beteg részvételével történt felmérése feltárta, hogy ez a betegség – a hozzá kapcsolódó fizikai tüneteken túl – komoly hatással van a betegek általános közérzetére, érzelmi állapotára, társas kapcsolataira, mindennapi tevékenységeik elvégzésére. A résztvevők több mint fele számolt be arról, hogy olyan kezelést szeretne, amely az akut fellángolások idején tüneteiket gyorsabban enyhíti és meghosszabbítja a következő kiújulásig eltelt időt. A megkérdezetteknek pedig közel fele jelezte, hogy a betegséggel kapcsolatban több információra lenne szüksége.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés