2021. július. 27., kedd - Olga, Liliána.
hirdetés

 

Véna alapú beléptető rendszer

Egy magyar kutató-fejlesztő csoportnak a Fujitsu szenzorára alapozva kifejlesztett biometrikus, vénából formált kulcs alapján működő beléptető rendszerét bérli a fejlesztőktől a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH).

Ezt Mészáros György, a hivatal elnöke jelentette be a berendezést bemutató sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

A világon egyedülálló beléptető rendszer a szokásos 10-50 pont helyett 5 millió ponton azonosítja a belépő tenyerét, és nem drágább a hagyományos kártyás technikánál – mondta Kovács Péter, a Houdini Engineering Group ügyvezetője.

A beléptető rendszer alapját szolgáló szenzorokat a Fujitsu már 5 éve gyártja, ezeket széles körben, a banki ATM automatáknál az ügyfél azonosításától, a kórházba érkező betegek azonosításáig használják a világban, jelenleg havi 10-15 ezer ilyen érzékelő készül – mondta Thomas Bengs, a cég Európáért és Ázsiáért felelős igazgatója. A Fujitsu több fejlesztővel dolgozik együtt, mind más-más célú felhasználást fejleszt.

A véna alapú érzékelés kizárólagosan azonosítja az adott személyt, ezért a jövőben a bankkártya, az utazási bérlet mellett akár az útlevelet is kiválthatja. Az azonosítás után a szenzor automatikusan törli a szkennelt mintát, így a tenyér érlenyomata nem nyerhető ki a rendszerből.

Magyar fejlesztésű vénaszenzoros beléptető rendszer (MTI Fotó: Kovács Tamás)

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink