hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Velkey a súlyponti kórházakról

Nem vált be a súlyponti kórházak rendszere, idézi Velkey György véleményét egy budapesti konferenciáról az MTI.

Mára bebizonyosodott, hogy a súlyponti kórházak kialakításának rendszere nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, egy sor fontos feltétel nem volt biztosítható - mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója csütörtökön, Budapesten. A Központban a gyermek című szakmai konferencián Velkey György a problémák között többek között a humánerőforrás biztosítását és az egyes kórházak elérhetőségét említette.

Szerinte a jövő az egészségügyi térségek kialakítása a spontán betegutak figyelembevételével. "Olyan rendszert kell létrehozni, amely arra épül, hova fordul inkább a beteg, és hogyan futnak az út- és vasúthálózatok az országban" - fogalmazott, kiemelve, az egészségügyi térség nem egyenlő a régióval.

Nyilvánvaló az is, hogy nem lehet és kell minden ellátást minden térségben megvalósítani - mondta a főigazgató, hozzátéve, de az elsődleges cél az kell legyen, hogy az embereket a lakóhelyükhöz legközelebb eső intézményben lássák el. További feladat még, hogy a finanszírozást is igazságossá kell tenni, a kialakulóban lévő térségi ellátáshoz kell igazítani a forráskiosztást – olvasható az MTI beszámolójában.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink