hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Velkey: „borzasztóan kevés pénz áll rendelkezésre”

A Magyar Kórházszövetség új elnökével közöl interjút pénteki számában a Magyar Nemzet.

Velkey György egyebek mellett arról beszél az interjúban, hogy az államosítást jó lépésnek tartja, de egyelőre se a rendelkezésre álló pénz, se az irányító szervezet nem elegendő ahhoz, hogy ennek hasznait élvezni szedni lehessen:

„... az egész működést meg kellene támogatni forrásokkal – mondja egy kérdésre válaszolva. – Az egészségügy nem tud ennyi pénzből magas színvonalon, a munkatársak, betegek megelégedettségére működni. A fenntartói apparátus gondjaira is megoldást kellene találni, hiszen jelenleg száznál több kórház tartozik a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) alá, és alig több mint hatvan ember vesz részt az intézményfelügyeletben és
-irányításban. Ez nagyon kevés ahhoz képest, amennyi az önkormányzatoknál volt, így az adminisztratív folyamatok sokszor lassan haladnak. Bár észlelhető, hogy erősödik a fenntartónál a szakértőhálózat, az erőforrás hiánya itt is megjelenik. Külön megemlíteném a fenntartónál levő feladatok forráshiányát: ma a mindennapos amortizációpótlásra, műszervásárlásra, vis maior ügyekre borzasztóan kevés pénz áll rendelkezésre a nagyberuházásokon kívül.” – olvasható az mno.hu-n a Velkey Györggyel készült interjúban.

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink