hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Védelmi övezetek a Karlsplatzon

Bécs legnagyobb és legszebb parkjában gyanús alakok tűnnek fel. Egy-egy rendőrségi razzia után mintha felszívódnának, ám a látszat csal, kicsit távolabb vonulnak, a park másik szögletében csoportosulnak, csomagocskák és pénzek cserélnek gazdátimages/ A Stadtpark a bécsi drogkereskedelem egyik ismert színtere. Civil ruhás nyomozók éppúgy gyakori vendégek itt, mint a rendőrség, amely azonban alig tehet valamit. Nem így a nem túl távoli Karlsplatzon, a fontos közlekedési csomópontban, ahol naponta 250 ezren fordulnak meg, és a téren található egy egyetem és az evangélikus középiskola is. A rendőrség itt hozta létre Bécs két nemrégiben kialakított védelmi övezetéből az egyiket. (A másik egy külső kerület ugyancsak erősen veszélyeztetett iskolai körzetében található.)
A védelmi övezet meglehetősen új kezdeményezés: 150 méteres körzetben a rendőrség videokamerával rögzít mindent, a helyszínen pedig őrjáratok figyelnek, s minden gyanús személyt igazoltatnak, szükség esetén elvezetnek, avagy csak felszólítják, hogy hagyja el a területet. Az övezetek kialakításakor elsősorban az a szándék vezérelte a hatóságot, hogy fellépjen a dealerekkel szemben, s mindenekelőtt megóvja az iskolásokat. A területről kiutasított személyek visszatérésük esetén 360 eurós bírsággal sújthatók.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
SZÁSZI JÚLIA (BÉCS)
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés