hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Változatlanul aggódunk az egészségügyért

Közzétették a legfrissebb Eurobarométer felmérés eredményeit, a Portfolio szerint kiderül az is, hogy a magyarok mit tartanak a legégetőbb kérdésnek.

Az Európai Bizottság rendszeresen elkészített felmérése azt vizsgálja, hogy az uniós állampolgárok hogyan ítéli meg az országa gazdasági helyzetét, mennyire optimisták a jövőt illetően, hogyan alakul az EU-ba vetett bizalom és mekkora az eurózóna támogatottsága. Rendszeresen megkérdezik azt is minden ország állampolgáraitól, hogy szerintük mi az adott tagállam legfontosabb kihívása, amit azonnal kezelni kellene.

A megkérdezett magyarok 46%-a említette az egészségügy és társadalombiztosítás helyzetét, ami messze meghaladja más területek fontosságát írja a Portfolio. A második helyen 24%-os részaránnyal következik a bevándorlás kérdése, a harmadik az emelkedő árak és megélhetési költségek.

Az egészségügy kérdését a magyarok sokkal fontosabbnak tartják, mint az EU-28 átlaga. Ha csak ennek a kutatásnak az eredményéből indulunk ki, akkor sürgős beavatkozásért kiállt az egészségügy idehaza.

(forrás: Portfolio.hu)
hirdetés

Könyveink