2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Aggódnak a magyarok az egészségügyért

A magyarok négyötöde úgy látja, hogy hazánk rossz irányba halad, a vizsgált huszonnégy ország közül pedig mi aggódunk a legnagyobb arányban a szegénység, a társadalmi egyenlőtlenségek és az egészségügy helyzete miatt – derült ki az Ipsos globális felméréséből, amelyet az mno.hu ismertet.

A magyar megkérdezettek 63 százaléka a három legnagyobb gond egyikeként jelölte meg az egészségügyet, ezzel jókora mértékben megelőzzük a 49 százalékos eredménnyel második helyen végző lengyeleket, és a 48 százaléknyi brazil aggódót – ismerteti a felmérés részleteit az MTI nyomán az mno.hu.

A szegénységet és a társadalmi egyenlőtlenségeket a magyarok 56 százaléka sorolta a legégetőbb problémák közé, itt hazánkat Oroszország és Németország követi 51 és 48 százalékkal. Az Egyesült Államokban ugyanez az arány csak 19 százalékos volt. Ami még nagyon zavarja a magyarokat, az a korrupció, ezt is 56 százaléknyian tették a legsúlyosabb gondok közé, ebben – negatív értelemben – csak Dél-Korea és Dél-Afrika előz meg minket. A magyarok a hetedik legnagyobb arányban állították, hogy összességében rossz irányba halad az ország.

(forrás: MTI, MNO)

cimkék

hirdetés

Könyveink