hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Újra felmérik a kórházak adósságát

A nyáron végzett felmérést hamarosan megismétli Szócska Miklós, az eredmény befolyásolja majd, hogy a kórházak milyen összeget kapnak gyorssegélyként még idén - írja a Népszabadság. Velkey György szerint nem meglepő a döntés.

Még egyetlen fillér sem érkezett az egészségügyi intézményekbe az augusztus végi adósságösszesítés után, de a Népszabadság szerint hamarosan újabb, ismét a tartozásokat firtató kérdőíveket kapnak a kórházak. Az újabb felmérés eredménye is befolyásolja majd azt az összeget, amit végül a kórházak még ebben az évben gyorssegélyként megkaphatnak.

Velkey György, a Magyar Kórházszövetség leendő elnöke szerint ez az újabb kérdőív nem érheti váratlanul a főigazgatókat, hiszen az államtitkár már nyáron egyértelművé tette, hogy negyedévente „frissíti” a tárca a tartozásokról szóló adatokat.

Az Orbán-kormány felmérése szerint nyáron már 40 milliárd forint volt a hazai kórházak tartozása. A tartozás kétharmadát fedezné az Egészségbiztosítási Alap 2007-es és 2008-as többletbevétele, ami összesen 27,5 milliárd forint. A kormány ezt az összeget adná az idei költségvetési törvény módosításával a tartozások kiegyenlítésére.

A teljes cikk a Népszabadság oldalán olvasható!

(forrás: Népszabadság )
hirdetés

Könyveink