hirdetés
2024. május. 15., szerda - Zsófia, Szonja.

Újabb lehetetlen helyzet – ezúttal Sopronban

A Kisalföld megszólaltatja azt a gyermekgyógyászt, aki - bár van praxisjoga - nem gyógyíthat, mivel az ÁNTSZ visszavonta az engedélyét, miután a doktor vitába keveredett az önkormányzattal.

- Annak idején több milliót fizettem a praxisjogomért, így ha nem gyógyíthatok tovább a körzetemben, elvesztem ezt az összeget, a megélhetésemet, a munkalehetőséget. Ez az állapot számomra elfogadhatatlan – idézi a lap dr. Bedi Csillát. –  Egy ideig bírjuk még a családi tartalékból, de sürgősen új munka után kell néznem, ami a meglévő praxisjogom miatt Magyarországon lehetetlen.

– Most más kezeli a betegeket. A betegeim adatait kizárólag a hivatalos helyettesemnek adhatom ki. Mivel nincs működési engedélyem, ilyen személy sincs. Álláspontom szerint a betegeim adatait csak akkor adhatnám át, ha eladnám a praxisjogomat, amit nem szeretnék megtenni. Ameddig a praxisjogom megvan, jogszerűen ebben a körzetben más orvos nem gyógyíthat, a feladatot csak velem láttathatja el az önkormányzat. Ha más módon nem sikerül, a bíróságon szeretném az igazamat bebizonyítani, mert két törvény is arra kötelez, hogy csak egymással köthetünk szerződést – idézi tovább a doktornőt a kisalfold.hu.

(forrás: Kisalföld Online)

cimkék

hirdetés

Könyveink