hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Újabb járóbeteg-rendelővel bővült a magánszektor

Szintet lépett a közel két évtizede alapított egészségügyi magánvállalkozás, amely ma már a foglalkozás-egészségügy piacvezetője.

Annak idején saját tőkéből – amihez mindössze alig 60 millió forintos hitel társult – alapították meg a tulajdonosok a Swiss Medicalt, amelynek második szakrendelőjét csütörtökön adták át a budapesti West End szomszédságában. A tevékenységi körönként – foglalkozás-egészségügy, szakrendelés, radiológiai központ valamint sürgősségi ellátás - négy egységre választott cég együttes konszolidált tavalyi árbevétele elérte a 2,2 milliárd forintot. Az SM ma már – 180 ezer fős ügyfélkörrel – a foglalkozás-egészségügy piacvezetője.

Az egészségügyi magánvállalkozás évek óta szoros együttműködésben dolgozik a Prémium Egészségpénztárral. A közös munka egyik példájaként említette a cégtulajdonos dr. Kirschner András azt az akciójukat, amikor tavaly a 45 év felettiek kötelező vizsgálatába még nem betagozódó fiatal és középkorú nők emlőrák-szűrését végezték el, igen kedvezményes, alig 5000 forintos áron. Az 500 vizsgálat alátámasztotta azt a szakmai tapasztalatot, miszerint az emlőrák egyre korábbi életkorban jelenhet meg, hiszen fiatalságuk ellenére négy esetben találtak egészen kezdetleges, rosszindulatú elváltozást.

A cégcsoport 235 főállású alkalmazottal működik, közülük több mint százan orvosok, akik mellett további 70 doktor alvállalkozóként dolgozik. Mint a MedicalOnline kérdésére adott válaszból kiderült, a magánvállalkozást is sújtja a ma már egyre kaotikusabb munkaerőhelyzet. Évente 5-6 főállású dolgozójuk lép ki, s közülük mindenki külföldre megy, ami sok esetben azért is érthetetlen, mert előfordul, hogy kint kevesebbet keresnek, mint itthon. Igaz ugyan, tette hozzá Kirschner András, néhányan haza is jönnek, de még mindig nagyon sok orvos vándorol el.

Horváth Judit
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink