hirdetés
hirdetés
2024. május. 20., hétfő - Bernát, Felícia.
hirdetés

Új gyógyszerek, kritizált stentek

WHF-ESC kongresszus, Barcelona

A World Heart Federation (WHF) és a European Society of Cardiology (ESC) idén közös európai és világkongresszust szervezett a katalán fővárosban szeptember elején. Az új – és egyre bővülő – barcelonai vásárváros, a Fira Gran Via M2 épületeiben a kongresszus alatt 32 734 regisztrált résztvevő tolongott, és a pillanatnyi körülmények által lehetővé tett sebességgel igyekezett eljutni abba a terembe, ahol a számára fontos témáról volt szó. Téma pedig akadt bőven.

Az előadások általában harminc párhuzamos szekcióban folytak, emellett sok időt tölthettek az érdeklődők a poszterek erdejében, de képernyő előtt ülve is lehetett okulni a tapasztalatokból: 32 számítógép monitorán bárki tetszése szerint megjeleníthette az adott nap elektronikus posztereit, kedden például 62-t.
Az idei kongresszus központi kérdése a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése volt és annak bemutatása, hogy a prevenció igazi csoportmunka: az eredmény az egészségügyi szervező, a klinikus, asszisztens és gondozónő együttes erőfeszítésétől függ és sikeréhez – jobb híján – még a politikusokat is be kell vonni.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
DR. MATOS LAJOS
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés