2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Többen halnak meg szívproblémák miatt Amerikában

Az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány kitörése óta drámaian csökkent a szívműtétek száma, ezzel együtt pedig növekedett azoknak az aránya, akik koszorúér-bypass műtét után hunytak el – erről számoltak be kutatók a Mellkasi Sebészek Társaságának éves ülésén a 24.hu szerint.

A Kaliforniai Egyetem kutatói összesen 717103 szívműtéten átesett beteg és 20 millió COVID-páciens adatait vizsgálták 2018 januárjától egészen 2020. június 30-ig, hogy megállapítsák, hogy alakult a szívműtétek száma és a szívbetegek egészségügyi helyzete a járvány előtt és közben.

Az eredmények azt mutatták, hogy az országban 2019-hez képest 53 százalékkal kevesebb szívműtétet végeztek. New York, New Jersey, és Pennsylvania volt a leginkább érintett a koronavírus-krízisben, így ezeken a területeken csökkent drámaian a műtétek száma. Az egész ország területén jellemző volt azonban a koronavírus alatt az, hogy több beteg hunyt el szívproblémákban, mint amennyire a diagnózisok felállításakor számítottak, írja a 24.hu.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink