2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés
hirdetés

Több ezren tüntettek az egészségügyért

Ezrek tüntettek Londonban az állami egészségügy megmentéséért, a Munkáspárt ígéretet tett a megóvásra – derül ki a HírTV tudósításából.

Több tízezren, a szervezők szerint negyedmillióan vonultak az utcára Londonban az egészségügyi rendszer jövőjéért. A demonstrálók elutasítják a további megszorításokat, az egészségügy tervezett magánosítását és azt, hogy további pénzt vonjanak el az egészségügytől. Azzal szerintük az ingyenes ellátás kerülne veszélybe – tudósít a HírTV.

Elemzők szerint a kormány alapjaiban rendezné át az egészségügyet. Akár kétharmaddal vetné vissza a kórházi szolgáltatásokat. Viszont a londoni kabinet szerint az elöregedő társadalom ellátása egyre nagyobb terhet ró a költségvetésre.

Az ellenzéki brit Munkáspárt elnöke több pénzt követelt az ellátórendszer működtetésére. „Az NHS nem a túlköltekezés miatt van válságban, hanem az alulfinanszírozottság miatt" – mondta Jeremy Corbyn, a Munkáspárt elnöke. A tömeg előtt azt ígérte, minden eszközzel megvédi a brit egészségügyet. „Bármilyen megállapodást megakadályozunk, amely zöld utat engedne amerikai egészségügyi vállalatoknak, hogy idejöhessenek és kifoszthassák a nemzeti egészségügyi rendszert. Nem az övék, hogy eladják. Ez a miénk, mindenkié az országban” – tette hozzá.

(forrás: HírTV)

cimkék

hirdetés

Könyveink