hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Tarlós Lipótmezőre építené az új kórházat (FRISSÍTÉS: Lázár másképp látja...)

Egyértelmű, hogy az új állami kórház helyszínét Budán, a Lipótmező és a Szent János Kórház tengelyében kell kijelölni – összegezte a Magyar Nemzetnek a kormány által kért egyeztetések első eredményeit Tarlós István.

Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester és a kerületi polgármesterek többségének támogatását is élvezi az a javaslat, amely szerint Budán, az egykori Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) helyén épülne fel a kormány által tervezett új egészségügyi központ. Budapest vezetői a napokban egyeztettek az ügyben.

A főpolgármester szerint számos szempontot kell figyelembe venni, s az egyik legfontosabb, hogy a folyamatos ellátás fenntartása érdekében ne egy működő kórház területén, hanem egy fejleszthető ingatlanon épüljön meg az új, központi egészségügyi intézmény, írja az MNO.

– Ennek a célnak az egykori OPNI II. kerületi Lipótmezőn található műemléki épülete és 40 hektáros területe megfelel. Ugyanakkor a tárgyalásokon az is felvetődött, hogy a lepusztult állapotú, szintén jórészt műemléki védettségű Szent János-kórházat, akár ütemezve, de felújítsák – mondta Tarlós István. Hozzáfűzte: természetesen az ügyben kikérik az egészségügyi szervezetek véleményét. Így a Magyar Kórházszövetségét is, amelynek elnöke, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, Velkey György az előző ciklusban fideszes fővárosi képviselő is volt.

A főpolgármester szerint az, hogy mindenképpen budai helyszínt javasolnának az új központi kórháznak, nem jelenti azt, hogy más intézményeket be kell zárni. Kiemelte, hogy Óbudán például szükség van a Szent Margit-kórházra. – A konzultáció részeként tervezzük, hogy a fővárosban élők véleményét akár közvélemény-kutatás segítségével kikérjük, illetve végső álláspontunkat megerősíttetjük, de erről még nincs döntés – hangsúlyozta Tarlós István.

FRISSÍTÉS (2015.04.09. 19:04):
A kormányülést követő délutáni sajtótájékoztatón a kancelláriaminiszter is beszélt a budapesti szuperkórházról – írja az Index. „Habár Tarlós éppen ma jelezte, hogy az OPNI helyét alkalmasnak tartja, Lázár János azt mondta, hogy szerinte a budapestiek véleményét kell erről kikérni. A kérdésre, hogy szavazzanak-e erről a budapestiek, azt mondta: Miért ne?".

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink