hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Támogatás vagy politikai zsarolás?

Baj van az unió segélypolitikájával

Politikai zsarolásra használja az Európai Unió a fejlesztési támogatásokat – kongatta meg a vészharangot a közelmúltban a brit Financial Times (FT), amikor beszámolt nemzetközi segélyszervezetek és kedvezményezett harmadik világbeli országok vezetőinek panaszáról. Állításuk szerint csak azok az országok kaphatnak a milliárdos uniós alapból, amelyek megfelelnek az Európai Bizottság (EB) elvárásainak.

2007 és 2013 között további mintegy hárommilliárd euró vár a fejlődő országokra, ám a pénzek odaítélésénél figyelembe veszik, teljesülnek- e a „jó kormányzás” feltételei – jelentette be José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke. Mindeközben az EB fejlesztési politikáért felelős tagja, Louis Michel, az egykori belga külügyminiszter egy nemzetközi találkozón kifejtette: elhibázott politikának tartja, hogy a fejlesztési pénzeket biztonsági projektekre használják fel. Ezek szerinte ugyanis csakis azt a célt szolgálják, hogy az afrikai országok határőrizeti szerveinek megerősítésével, vagy más adminisztrációs eszközzel megnehezítsék a bejutást az unióba.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
GORDON TAMÁS (BRÜSSZEL)
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés