hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

”Sztrájktárgyalás idején nem demonstrálunk”

A Cser Ágnes vezette szakszervezet nem támogatja az egészégügyiek széles szakmai összefogással szerveződő keddi demonstrációját – derül ki az MNO interjújából.

Az interjúban a különállás magyarázatát egy visszatekintéssel kezdi a Cser Ágnes:

„Azért alakulhatott ki ez a helyzet, amiről ma mindenki beszél, mert korábban a szakszervezetünk küzdelmeihez egyetlen szervezet sem csatlakozott azok közül, amelyek most tiltakoznak. Ha ők 2004-ben vagy később nem maradnak csendben és nem maradnak otthon, hanem csatlakoznak a sztrájkköveteléseinkhez és a megmozdulásainkhoz, akkor sokkal keményebb helyzetet tudtunk volna teremteni a szociálliberális kormányok számára. A privatizáció esetében is „hátradőlve ült” minden szervezet, és nem voltak figyelemmel arra, hogy ezzel a munka törvénykönyve hatálya alá kerülnek a közalkalmazottak. Senkit nem érdekelt, mekkora veszteség éri ezeket a dolgozókat. 2002 és 2010 között, ahogy később Szócska Miklós államtitkársága idején is, mély csend volt. Most legyintenek arra, hogy miért beszélünk 2004-es sztrájkkövetelésekről. Erre szomorúan azt kell mondanom, hogy mostani követeléseik csak töredékét jelentik annak, amit 2004-ben testületi döntéssel, mindkét ágazatra kiterjedően összeállítottunk.”

Cser Ágnes felfogása szerint ma is folyik a sztrájkfelhívásukkal kapcsolatos egyeztetés az ágazatban: „Sztrájktárgyalás idején pedig nem demonstrálunk, mert nem veszélyeztethetjük a másik oldal jóindulatát” – olvasható az mno.hu-n.

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink