hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Gazdaság

Szezonzárás: az egészségturizmust kevésbé érintette a válság

A szállodák forgalma visszaesett, a Balaton a válság ellenére nyert, más régiók kevésbé sikeres szezont zárnak, és továbbra is népszerűek a külföldiek körében a hazai egészségturisztikai szolgáltatások. Ez az idei nyár idegenforgalmi mérlege.

Az üzleti turizmusnál kevésbé sínylette meg a válságot a hazai egészségturizmus. A fogalomba a gyógy- és a wellness szolgáltatások mellett az orvosi kezelésekkel (fogászattal, plasztikai sebészettel) összefüggő idegenforgalmi szolgáltatások is beletartoznak.

Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke azt mondta, a gyógyszállodák vendégei az átlagosnál több éjszakát töltöttek a szálláshelyeken. „A külföldiek általában négy és fél, a magyarok három napot” – mondta a szakember. Hagyományosan kedvelik a magyar egészségturisztikai szolgáltatásokat, éppen ezért szívesen jönnek hazánkba a németek és az osztrákok, újabban pedig a csehek, a románok és az oroszok. „Ők inkább a gyógyszállodákat, míg a hazai vendégek a wellness hoteleket veszik igénybe” – fűzte hozzá Niklai Ákos, aki úgy véli, az egészségturizmus szempontjából kifejezetten kedvezőek Magyarország adottságai.

A külföldiek jól képzettnek és megbízhatónak tartják a magyar egészségügyi dolgozókat, a szolgáltatások árai pedig versenyképesek.

Forrás:  Ambrus Vilmos és Árvay N. Tivadar, Világgazdaság Online

cimkék

Könyveink