2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Spermageddon

A 24.hu szerint ezzel a szóviccel írja le a Daily Mail azt, ami az emberiségre várhat a gyorsételek, a mozgásszegény életmód és a környezet szennyezése miatt.

A tudósok szerint ugyanis, ezek a tényezők okolhatók a leginkább a nyugati férfiak spermaminőségének folyamatos és drasztikus romlásáért. A friss tanulmány azt írja, a termékenységi klinikák adatai alapján, évente 1,8 százalékkal csökken a férfiak spermamintáiban az mozgékony ondósejtek, vagyis az „úszók” aránya. Egy párhuzamos kutatás pedig megállapította, hogy hat amerikai nagyvárosból ötben jelentősen romlott a férfiak termékenysége az utóbbi időben.

A kutatók már korábban megkongatták a vészharangokat, miután kiderült, egyetlen generáció alatt, a férfiak átlagos spermaszáma a felére csökkent. Az újabb kutatások, melyek nem a teljes spermaszámra, hanem az „úszók” számára, vagyis a mennyiség helyett a minőségre helyezik a hangsúlyt, szintén drasztikus képet festenek. A helyzet az Egyesült Államokban, és Spanyolországban a legrosszabb, közli a lap.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink