hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Sokkal magasabb a delta variánsnál az intenzív osztályra kerülés esélye

Két tanulmány is alátámasztja a delta variáns veszélyességét – közölte a hvg.hu szerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A ENSZ egészségügyi szervezetének adatai szerint az először Indiában azonosított delta variáns jelenleg 124 országban van jelen, 13-mal több országban, mint az előző héten.

A két – tudományos alapon még nem megerősített – tanulmány Kínában, illetve Kanadában készült. A kínaiak olyan személyeket vizsgáltak meg, akik delta variánssal fertőzött személlyel történt érintkezés után karanténban voltak. A vizsgált személyeknél a PCR-teszt már négy nap után pozitív volt, míg a korábbi változatoknál csak hat nap után mutatta ki a fertőzöttséget. Az első pozitív tesztnél 1200-szer magasabb volt a vírus mennyisége, mint a korábbi esetekben. A WHO szerint ebből arra lehet következtetni, hogy ez az aggasztó variáns sokkal gyorsabban szaporodik, és jóval virulensebb a fertőzés korai szakaszában.

A szintén a delta variánst vizsgáló kanadai kutatás szerint az egészségügyi kockázatok is jóval magasabbak, mint a korábbi variánsok esetében. A kórházi kezelésre szorulás veszélye mintegy 120 százalékkal, az intenzív osztályon való ellátásé körülbelül 287 százalékkal, a halálozás kockázata pedig 137 százalékkal magasabb, mint a korábbi változatok esetében, írja a hvg.hu.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés