hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Szavazatszerzés és ellátásszervezés

Újra a politikai harc élvonalába került az egészségügy, igaz, a jelek szerint csak a tapolcai időközi választás idejére – tűnik ki a Népszabadság beszámolójából.

Újra lesz egynapos sebészeti ellátás és belgyógyászat húsz aktív ággyal a tapolcai kórházban, jelentette be Zombor Gábor egészségügyi államtitkár a városban, ahol a közelgő időközi választáson az ellenzéki Jobbik azzal kampányol, hogy visszaszerezné az aktív ellátást a városi kórháznak – emlékeztetne a nol.hu-n.

A Jobbik a tapolcai időközi választásokon az egészségügyet, illetve a tapolcai kórház sorsát állította kampánya fókuszába. Erre minden oka megvolt – magyarázza  a lap –, hiszen a kórházaikat elvesztő települések jó részén a választók az önkormányzati választásokon is büntették a Fideszt. Így cserélték le a korábbi kormánypárti polgármestert függetlenre vagy jobbikosra például Kalocsán, Ózdon, Tapolcán, Siófokon. A kalocsai kórház elvesztette önállóságát, Ózdon az orvoshiány miatt fel kellett függeszteni olykor egy-egy szolgáltatást, Tapolca elvesztette aktív ágyait, Siófokon pedig megakadt a kórház rekonstrukciója – olvasható a nol.hu-n.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink