hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Rusvai Miklós a delta variáns okozta tünetekről

A delta variánsnál az ízlés- és szaglásvesztés viszonylag ritkább, mint az alfa vírusmutáns okozta fertőzésnél, inkább a légzőszervi, náthaszerű tünetek a jellemzőek – mondta a Magyar Hírlapnak Rusvai Miklós virológus.

A szakember kifejtette, ha megfázás vagy légúti allergiaszerű tüneteket tapasztalunk magunkon, mint a könnyezés, az orrfolyás, a köhögés, a tüsszögés, a hőemelkedés, a bágyadtság és a levertség, akkor elkezdhetünk gyanakodni, hogy covidosak vagyunk, azonban az oltottaknál sok esetben tünetmentesen zajlik a fertőzés. Aki valószínűnek tartja, hogy nem allergiás, mert soha nem volt az, gondoljon arra, hogy covidos lehet.

Ha valaki észleli magán a tüneteket, az a legjobb, ha tesztelteti magát, aki azonban ezt nem szeretné, akkor érdemes hét napra önkéntes karanténba vonulni, ami segít abban, hogy ne fertőzzön másokat. A korábban beoltott fertőzötteknek tulajdonképpen a többieket, elsősorban az oltatlanokat kell védeniük, ezért lenne jó, hogy ha a fertőzöttek nem mennének közösségbe, mondta a Magyar Hírlapnak Rusvai Mikós.
(forrás: Magyar Hírlap)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés