hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Vitáznak Merkelyvel a szakértők

Lisziewicz Julianna immunológus Merkely Bélával szemben úgy véli, kialakulhat negyedik hullám Magyarországon, hangzott el az ATV-n.

Azt, hogy valaki védett-e a koronavírus ellen, jelenleg máshogy nem lehet igazolni, csak az antitestek szintjének megállapításával – ezt Rusvai Miklós virológus mondta az ATV Híradónak arra reagálva, hogy Merkely Béla kardiológus professzor szerint nem érdemes az ellenanyagszintet méretni, mert az nem alkalmas semmire.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a Kossuth Rádióban azt is kijelentette: „Nagy valószínűséggel merem állítani, hogy ott ahol ilyen magas az átoltottság, mint Magyarországon nem fog bekövetkezni negyedik hullám”.

Lisziewicz Julianna viszont nem biztos ebben. Az immunológus szerint nem az a kérdés, hogy lesz-e negyedik hullám, hanem, hogy mennyire lesz súlyos. Szerinte mehetünk nyaralni is, a fontos, hogy okosan tegyük. A második oltás után várjunk két hetet; ne menjünk tömegrendezvényre, és olyan helyekre, ahol lihegnek az emberek; csak kint üljünk a teraszokon, és ha bemegyünk valahova, viseljünk maszkot – tanácsolta a szakértő.

Rusvai Miklós virológus híradónak azt is elmondta: jelenleg az immunitás mérésére szerte a világon különböző antitestteszteket alkalmaznak, és ugyanilyen antitestmérő-tesztekkel végzik a vakcinák előállítás során az otlóanyagok hatékonyságának vizsgálatát is.

(forrás: ATV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés