hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Rugalmasság minden téren

Életbiztosítás IV.

Hagyományos életbiztosítás és befektetési alap együtt? Ez így alighanem túlzott leegyszerűsítése az unit-linked biztosításoknak, bár kétségtelen, ez a konstrukció befektetési oldalról csaknem megegyezik a befektetési alappal, amihez az ügyfél még plusz szolgáltatást is kap.

Az 1950-es években az Egyesült Királyságban bevezetett unit-linked nem volt más, mint egy hagyományos kockázati életbiztosítás és néhány befektetési alap kombinációja. Mára a helyzet némileg megváltozott; a biztosítás nevében a „unit”, vagyis az „egység” azt fejezi ki, hogy az ügyfél pénzét az eszközalapokban egységekben tartják nyilván, s a befektetéseket – hasonlóan a befektetési alapokhoz – naponta értékelik.
Mi a különbség? Egyrészt a unit-linked eszközalapok és a befektetési alapok szabályozása más-más törvény hatálya alá tartozik: míg a portfolió-kialakításnál – elsősorban a részvényalapoknál – köt a jogszabály, addig a unit-linked esetében – elvileg – akár egyetlen részvényből is állhat az eszközalap.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
FARKAS BARBARA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés