hirdetés
hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

Rockzenészek a rákbetegség túlélőiért!

Rockzenészek a rákbetegség túlélőiért!" elnevezéssel a Magyar Rákellenes Liga javára és a Nemzeti Rákellenes Nap tiszteletére adnak jótékonysági koncertet neves előadók a SYMA csarnokban, április 10-én. 

A koncert alapötlete Zeffer András rockzenésztől származik, aki maga is túlélő, és pontosan tudja, milyen erőt adó érzés az, amikor megbizonyosodhatunk róla, hogy a bajban nem vagyunk egyedül. Van, akihez fordulhatunk segítségért, támogatásért, vannak, akik összefognak és segítenek nekünk-értünk; ahogyan azt annak idején zenész barátai bizonyították egy, a gyógykezelésének támogatásáért szervezett segélykoncert formájában. Nemzeti Rákellenes Nap és a koncert célja, hogy bemutassa a Túlélők Klubját és a gyógyultak sikertörténetein keresztül példát mutasson, reményt és hitet adva a betegséggel éppen most küzdőknek és a hozzátartozóiknak. Mert a rák - és ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni - legyőzhető!
A koncert bevételét a szervezők a Magyar Rákellenes Liga javára ajánlják fel azzal a kritériummal, hogy kizárólag a rákbetegek gyógyíttatására, gyógyszeres kezelésére fordíthatják.
A koncerten fellép Somló Tamás, Charlie, Török Ádám, Takács Tamás, Belmondo, Anti-Fittness Club, Varga Miklós, Keresztes Ildikó, Mobil Mánia, Vikidál Gyula, Zeffer András, Deák Bill Gyula, Rudán Joe, Nagy Feró és a Beatrice, Ganxsta Zolee és a Kartel, Pokolgép és a Sic Transit, vagyis a magyar rock élet élvonala, fenegyerekei.
A koncert sajátossága, hogy egymást követik a fellépők a nagyszínpadon és egy-egy fellépő között átállásra lesz szükség, amíg a hangszerek a színpadra kerülnek és behangolják őket. Ez az időhossz két fellépő között úgy 10-12 perc. Ezt az időt töltik ki hasznosan úgy, hogy a nagyszínpad előtt egy „kisszínpadot" állítanak fel, ahol az egyes rákbetegségről egy-egy szakavatott orvosprofesszor tud a nézőközönség számára értékes - természetesen nem száraz és tudományos, hanem emberi hangú, "rockkoncert-kompatibilis" - előadást tartani a műsorvezető közreműködésével.
A koncert jegybevétele a Magyar Rákellenes Liga elkülönített bankszámláján jelenik meg, aminek felhasználásáról egy külön kuratórium dönt.
Az eseményre jegyek a Koncert és Média hálózatában vagy a www.jegyelado.hu weboldalon kaphatók.

 Medicalonline

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés