hirdetés
2024. május. 10., péntek - Ármin, Pálma.

Révész János az új országos kórház-főigazgató

A miniszterelnök 113/2023. (XII. 28.) határozata alapján 2024. január 1-jétől  dr. Révész János az új országos kórház-főigazgató, derül ki a Magyar Közlöny 192. számából

Mint a kinevezés kapcsán a Weborvos írja: az új vezető Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Főigazgatói székéből érkezik, az intézményt 2018-tól vezette, míg előtte a megyei kórház Klinikai Onkológiai és Sugárterápiás Centrum centrumvezető főorvosa volt.

Életrajza szerint 1995-ben végzett a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd rá hat évre egészségügyi szakmenedzseri diplomát szerzett a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karán. 2000-ben szülész-nőgyógyász szakorvosi, 2003-ban klinikai onkológiai, 2007-ben klinikai farmakológiai szakképesítést szerzett.

Több gyógyszergyárat segített szakmai tanácsadóként, így a Ratiopharmot, a TEVA-t, az EGIS-t.  

A 2024. január elsejétől kinevezett országos kórházi főigazgató elődjét, Jenei Zoltánt november 30-án mentették fel tisztségéből. A vezetői feladatokat megbízottként Szondi Zita általános országos kórházi főigazgató-helyettes látta/látja el.

A 24.hu megjegyzi: Révész János korábban azzal került be a hírekbe, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatójaként írásban arra utasította az orvosokat, hogy felállással kell köszönteniük a főigazgatót az intézmény reggeli értekezletein.

MTI / Vajda János
MTI / Vajda János

hirdetés

Könyveink