hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Az orvosi kar felállással köszönti a vezetőt megérkezésekor

Több orvost is meglepett egy levél, melyet a napokban küldtek szét a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórházban, írja a 444.

Az igazgató levelében az értekezletek rendjéről, formájáról volt szó, kihirdették az értekezletek időpontját, kik vegyenek részt ezeken, milyen ülésrend szerint kell elfoglalni a helyeket – a levél például külön kitér arra, hogy az intézményvezetőnek vagy helyettesének az asztalfőn kell helyet foglalnia. A sokak számára legmeglepőbb rész viszont ezután jött: “Az orvosok 7.50-ig megérkeznek, az intézetvezetőt megérkezéskor az orvosi kar felállással köszönti. Az intézetvezető a tanácskozó ajtaját bezárja, jelezve ezzel, hogy további belépés nincs, annak érdekében, hogy az elkésők az értekezletet ne zavarják.”

A kontextushoz annyit érdemes hozzátenni az egészségügyben megragadt, becsontosodott szokásokról, hogy akadnak még olyan intézmények, osztályok, ahol a mai napig jelen van a régi idők hangulatát idéző felállással köszöntés, írja a lap, jelezve: olyan helyek is vannak, ahol a főorvos az orvosokkal kölcsönösen tegezi egymást, másokkal viszont szigorúan magázó viszonyban van, a keresztnevén sem nagyon illik szólítani.

A megyei kórház főigazgatója, dr. Révész János a lap megkeresésére válaszában azt írta, hogy a megyei kórházban mintegy hárommilliárd forint értékű beruházás zajlik, ennek eredményeképp több változás is várható az ellátási rendszerben és munkaszervezésben, és ez érinti az orvosi megbeszélések rendjét is.

“A fentiekből adódóan át kellett tekintenünk a GYEK intézményi szintjén a kommunikációs platformokat mind a betegellátás, mind a tudományos tevékenység, mind pedig a munkaszervezés területén. A változtatások kidolgozására a főorvosi kar bevonásával, egyetértésével, támogatásával került sor”. A főigazgató szerint a bevezetett új platformok minden elemükben megfelelnek a XXI. századi követelményeknek. Válaszát azzal zárta, hogy saját orvosi praxisában ez valamennyi munkahelyén így működött.

(forrás: 444.hu)
hirdetés

Könyveink