hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Reikikezeléseket kínál a betegeknek az orosházi kórház EFI-je

Ingyenes reikikezeléseket kínál a betegeknek az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztő Irodája, írja a Telex.

Kapcsolódó cikkek

A kórház szerint nagy az érdeklődés a módszer iránt, és bár szakmailag nem tartják megbízhatónak, de elősegítheti a mentális egészség megőrzését és fenntartását. A reiki egy Japánból eredő alternatív terápia. Lényegében kézrátételes gyógyítást jelent, és az így „átadott” energia segítségével feloldják a testben lévő „energetikai blokkokat”, támogatva a szervezet öngyógyító rendszerét. Az Egészségfejlesztési Iroda Facebook-oldalán a kezelést akkor ajánlják, ha valakit túl sok stressz ér, elakadt az életében, pánikbetegséggel küzd, esetleg „szeretne a gyermekével felszabadultabb mindennapokat”.

A Telexhez az orosházi kórház egyik dolgozója eljuttatott egy levelet, amiben azt írta: az elmúlt években nagyon jó munkát végzett az iroda, sok szakmailag fontos szolgáltatást nyújtott a betegeknek. Amióta azonban új vezetője van, szerinte ez megváltozott, és a szakmaiság is megkérdőjelezhető az intézményben. Nála a kézrátételes gyógyítás verte ki a biztosítékot.

„Ez a szintű kuruzslás már szinte bulvár szintet üt meg, a legszomorúbb, hogy ez sajnos a valóság Orosházán. Számomra ez már messze túl van a határon” – írta levelében.

A lap megkeresésére az orosházi kórház azt írta, hogy az Egészségfejlesztési Iroda programjairól az iroda vezetője és a kórházi menedzsment közösen dönt. A reikikezelést végző személlyel két próbaalkalomról állapodtak meg, bemutató jelleggel. Ezekre mind beteltek az időpontok.

„Az EFI által meghirdetett Access Bars fej- és testkezelések és reikikezelés nem orvosi tevékenységek, nem képezik részét a hagyományos medicinának, szakmailag nem is így tekintünk rá. Azonban a mentális egészség megőrzésének és fenntartásának elősegítője lehet.” Azt is hozzátették, hogy a kórház Egészségfejlesztési Irodájában ennél jóval összetettebb munka folyik.

A válaszukból az is kiderült, hogy a programot tartó személy ellenszolgáltatás nélkül végzi a tevékenységét intézményben, semmilyen honoráriumban nem részesül. A kezelés így a betegeknek és a kórháznak is ingyenes.

(forrás: Telex)
hirdetés

Könyveink