hirdetés
2021. május. 13., csütörtök - Szervác, Imola.
hirdetés

Pszichiátriáról a pszichiátriára

Jogerősen felmentette, de kényszergyógykezelésre kötelezte a bíróság azt a férfit, aki tavaly júniusban gyújtogatott a szombathelyi kórház épülete előtt, s rálőtt a rendőrökre is.

hirdetés

A Szombathelyi Törvényszék szóvivője, Tóth András közölte: a törvényszék a szakértői vélemények alapján megállapította, hogy a vádlott büntethetőségét kizáró ok, kóros elmeállapot áll fenn. Ezért felmentette őt a hivatalos személy ellen fegyveresen elkövetett erőszak bűntettének és a különösen nagy vagyoni hátránnyal járó közveszélyokozás kísérletének vádja alól, ugyanakkor elrendelte a kényszergyógykezelését.

A már korábban is pszichiátriai gyógykezelés alatt álló férfi tavaly június 28-án, kora reggel a Markusovszky Kórház Huszár úti pszichiátriai részlegének bejárata előtt benzint locsolt szét, majd meggyújtotta, amivel több ember életét és mintegy ötvenmillió forintnyi vagyont veszélyeztetett.

A lángok nem terjedtek át az épületre, de a férfi a jogszerűen intézkedő rendőrökre célzott, majd gázriasztófegyveréből egyszer rájuk is lőtt. A rendőrök csak célzott lövésekkel tudták őt ártalmatlanná tenni, földre vinni és megbilincselni.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink