hirdetés
2021. május. 09., vasárnap - Gergely.
hirdetés

Eljárás indul a szombathelyi kórházban tüzet nyitó férfi ellen

Közveszélyokozás bűntette miatt indítanak eljárást azzal a férfival szemben, akit pénteken a Markusovszky Kórház udvarán történt lövöldözés után vettek őrizetbe.

hirdetés

A férfi pénteken reggel a szombathelyi Markusovszky Kórház pszichiátriai osztályának udvarán égésgyorsító folyadékot locsolt szét, tüzet gyújtott, az épület lángra lobbantásával fenyegetőzött, majd a kiérkező rendőrökre lőtt - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. Leibinger Eszter tájékoztatása szerint a rendőrök a megfékezhetetlennek tűnő férfit több alkalommal felszólították, hogy dobja el fegyverét, a férfi azonban a felszólításnak nem tett eleget, többször a rendőrök irányába lőtt, sérülést nem okozott - írta.

A szolgálatirányító parancsnok célzott lövéseket adott le a férfira, a lövedékek közül egy a jobb vállán, egy a bal combján, egy pedig a bal lábfején találta el - áll a rendőrség honlapján is közzétett közleményben. Hozzáfűzte: a lőtt sérülései ellenére tovább dühöngő férfit a rendőrök földre teperték, megbilincselték. Ruházatának átvizsgálásakor, nadrágszíjába tűzve egy 30 centiméter pengehosszúságú kést is találtak.

Az MTI értesülései szerint a 36 éves söptei férfit a mentők kórházba szállították, ahol megoperálták. Kórházi ágyánál is rendőri őrizetben tartják.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

cimkék

hirdetés

Könyveink