hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Premierek és új direktorok színházi évadja

Közönségcsalogatás vígjátékkal, zenével

Veszprém, Szolnok, Miskolc és Szeged után most a fővárosban kezdődik el a magyar színidirektorok „rémdrámája”, az igazgatóváltás, s ezzel együtt a találgatások, a nyilatkozatháborúcskák és a finom üzengetések időszaka. A teátrumok számos jól bevált sikerdarabbal keresik a nagyérdemű kegyeit: a zenés előadások, valamint Molnár Ferenc vígjátékai mind vidéken, mind a fővárosban továbbra is uralják a színpadokat.

A Vidám Színpad élén már megtörtént a vezetőváltás, itt Puskás Tamás kapott egy évre lehetőséget. Ha anyagi és művészi szempontból egyaránt sikerül konszolidálnia az intézményt, akkor – közhasznú társaságról lévén szó – pályázat nélkül is esélye lehet a folytatásra. A Madách Színház vezető posztjára már ki is írták a pályázatot, a beadási határidő szeptember 30-a. A kiírás alapvetően zenés színházra szól. Kerényi Imre, a Madách mostani igazgatója – aki több cikluson keresztül irányította a színházat – valószínűleg nem pályázik. Szirtes Tamás viszont, aki igen régóta a színház rendezője, már több alkalommal is kijelentette, hogy benyújtja pályázatát.

Az Új Színházban a jövő év elején jár le Márta István mandátuma. Erre a teátrumra is hamarosan kiírják a pályázatot. Azt azonban nem lehet tudni, hogy a József Attila Színházat megpályáztatják-e, hiszen ez a teátrum közhasznú társasággá alakult, így nem kötelező a pályázat. Léner Péter direktori mandátuma lejár, Koltai Róbert művészeti vezető kerülhet az örökébe.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Tölgyesi Gábor
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés