hirdetés
hirdetés
2024. május. 21., kedd - Konstantin.
hirdetés

Placido Domingo Pécsett

Placido Domingo világhírű spanyol tenor augusztus 2-án ad koncertet Pécsett – jelentette be Tasnádi Péter polgármester. A szuperprodukció megszervezését José Carreras tavaly augusztusi, hatezer néző előtt megtartott pécsi fellépésének sikere, valamint az motiválta, hogy a város több hasonló, kiemelkedő rendezvénnyel szeretne készülni a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa programra.

Magoni Zsolt, a szervező Megakoncert képviselője beszámolt arról, hogy a művész a New York-i Metropolitan Operaház világhírű karmestere, Eugene Kohn dirigálta Pannon Filharmonikusokkal, egy nemzetközi hírű szopránnal, valamint a pécsi zenei élet rangos képviselőivel mutatkozik be a közönségnek. A kétszer ötven perces programban Verdi- és Puccini-áriák, kedvelt spanyol, olasz és nápolyi dalok csendülnek fel.
A rendezvény mintegy százmillió forintba kerül – ez megfelel egy stadionkoncert költségvetésének. Forrását elsősorban szponzorok támogatásaiból és a jegyeladásokból fedezik. Kapás Szabolcs, a Pécsi Rendezvényszervező Kht. ügyvezetője elmondta, hogy az Expo Center szabadtéri színpadán mintegy hétezer embert befogadó nézőtér épül. A jegyek most 6000 és 18900 forint közötti összegért kaphatóak, de az árakban a koncertet megelőző három hónapban tíz százalékos emelés várható.



MTI

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés