hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Orvosi munkát segítő alkalmazások a Serviertől

Hasznos, könnyen kezelhető orvosi alkalmazást tett elérhetővé honlapján a Servier. A „Servier kisokos” többek között egy igen fejlett BNO-kód keresőt foglal magában, ami a gyakrabban keresett kódok személyre szabott elmentése számára kedvencek funkcióval is rendelkezik. Szabadszavas és betegség-csoportonkénti keresést is lehetővé tesz. A „Kisokos” applikáció ezen felül eGFR-, testfelszín- és testtömegindex (BMI) kalkulátort is magába foglal.

Az alkalmazás nem csupán Android és Apple mobil eszközökre, de hagyományos számítógépekre is letölthető a www.servier.hu orvosi oldalairól.

A Servier honlapján egyébként minden terápiás területen, amelyben maga is érintett, külön  orvosoknak szóló, folyamatosan frissülő informatív aloldalakat működtet, ahol nemzetközi és hazai szakmai publikációk, konferenciák előadásai mellett számos hasznos anyag található meg szakterületenként.

Fontosnak tartjuk, hogy olyan segédeszközöket és információkat tegyünk elérhetővé, melyek valós igényeket elégítenek ki és amelyek valóban megkönnyítik a nagy munka-terhelés mellett dolgozó orvosok munkáját és a betegek gyógyulását - emeli ki Szlávik Péter, a Servier Hungária külkapcsolati és kommunikációs vezetője.

A „Servier kisokos”, valamint a terápiás területenként elérhető más specifikus (kardiológiai, diabetologiai, stb.) alkalmazások nem csupán ingyenesen, de teljesen jogtiszta módon kerülhetnek szabadon alkalmazásra az érdeklődő orvosok számára. Az applikációk egy része különféle kalkulátor, vagy kereső, ami a szakmai munkát segíti, mások pedig a betegedukációban könnyíthetik meg a kezelőorvos munkáját, ezzel is hatékonyan növelve a beteg terápiás együttműködését.

A www.servier.hu honlap a „gyógyszereink” menüpont alatt betegek és orvosok számára is hasznos és naprakész szakmai tartalmakat kínál. A nyilvános nyitó oldalakról továbblépés után külön oldalon az orvosoknak szóló védett tartalmakat az arra jogosult, regisztráló egészségügyi szakemberek olvashatják. Célunk, hogy az oldalakon számos hasznos, munkájukat, tájékozódásukat megkönnyítő információ legyen elérhető. Az elektronikus eszközök szintén a terápiás területek szerinti orvosi oldalakról tölthető le.

Minden kifejezetten orvosi oldalon megtalálható és szabadon letölthető az a bevezetőben említett praktikus, könnyen kezelhető applikáció, amely eGFR-, testfelszín- és BMI-kalkulátort, valamint BNO keresőtis magában foglal. A letöltéshez a Gyógyszereink rovat alatt található, valamelyik szakterület orvosoknak szóló tartalmaira kell kattintania az érdeklődőnek.

A BNO keresőhöz az orvosnak először azt kell megadnia, mely szakterületen dolgozik, majd választhatja a szabad szavas vagy a betegségcsoportok szerinti keresést, s használhatja a Kedvencek funkciót is, amelyre azért lehet szükség, mert a szakemberek gyakran leginkább azokra a kódokra emlékeznek, amelyeket szakterületük miatt nap mint nap használnak, így fejből tudnak, ám itt lehetőség van azok elmentésére is, amelyek ismerete a kapcsolódó határterületek miatt válhat számukra szükségessé.

Az alkalmazást kiegészíti a testtömegindex (BMI) és az eGFR kalkulátor is, amelyek közül utóbbi a vesefunkció állapotának megítélésére szolgál. A becsült glomerulus filtrációs rátát (estimated Glomerulus Filtration Rate, eGFR) szűrővizsgálatként akkor ajánlják elvégezni, ha az orvos vesekárosodás kialakulására gyanakszik, valamint, ha valakinek már ismert a vesebetegsége, és a veseműködés romlását, a funkció csökkenését szeretné kimutatni. A vizsgálat különösen hasznos a dialízis-kezelésben részesülők vesefunkciójának megítéléséhez.

A Servier folyamatosan frissülő és bővülő honlapján az orvosok saját szakterületükről számos egyéb hasznos információt, szakmai interjút, kvízeket, háttéranyagokat is találhatnak – sok multimédiás tartalommal.

cimkék

hirdetés

Könyveink