hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 785
#1
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-06-23

A magyar kormány gőzerővel dolgozik azon, hogy július 1-jétől nálunk is bevezessék az európai uniós zöld útlevelet – értesült a Magyar Nemzet.

#2
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2021-06-22

Tíz egészségügyi alkalmazásból kilenc adatokat gyűjt a felhasználókról, és követi is azok tevékenységét – ismertet egy kutatást a hvg.hu.

#3
Medical Online >> Rovatok >> Reumatológia
2021-06-15

A rheumatoid arthritis (RA) szimmetrikus, destruktív, sokízületi gyulladással járó kórkép, ami a népesség kb. 0,5%-át érinti. Ez a kórkép a szerzett dizabilitás leggyakoribb oka az európai országokban, így hazánkban is. Alapvető fontosságú a több tízezer beteg korai diagnosztizálása és a kezelés időben történő elindídása.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2021-06-15

A Samsung kutatói nemrég létrehoztak egy akár használat közben is jelentősen szétfeszíthető OLED-kijelzőt, írja a GyártásTrend.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-06-14

Fejfájásról, torokfájásról és orrfolyásról számolnak be leggyakrabban az új típusú koronavírus delta variánsával fertőzöttek, írta a BBC hírportálja.

#6
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-06-14

Minden véradó rendelkezhet önkéntes véradó virtuális kártyával, amellyel több mint ezer kiskereskedőnél vásárolhatnak kedvezményesen.

#7
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2021-06-14

A mobilos megfigyelő-alkalmazások nemcsak az áldozatra, hanem a kémkedőre is veszélyt jelentenek.

#8
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2021-06-11

Pandémia-értékelő regiszter jön létre az oltási stratégia támogatására, döntött az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága.

#9
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2021-06-04

Az elmúlt években megnövekedett a melanoma incidenciája, ugyanakkor a gyakoribb diagnózis hátterében az egészségtudatosságban tapasztalható pozitív változások is szerepet játszanak.

#10
Medical Online >> Rovatok >> A szem betegségei – okok és okozatok
2021-05-31

A lokális szemészeti készítmények, elsősorban a szemcseppek esetében a sikeres gyógyszeralkalmazás nem csupán a megfelelő hatóanyagnak a célszervhez – ez esetben a szemfelszínre – történő eljuttatását jelenti.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A tsimane törzs tagjait nem első alkalommal vizsgálják. 2017-ben már nagy nyilvánosságot kapott az az eredmény, miszerint időseik szív- és érrendszeri egészsége egészen példátlan a világon.

A magyar lakosság mintegy negyedét tekinthetjük egészségtudatosnak, akiknek van kellő energiájuk ahhoz, hogy mindennapjaikat az egészségük fenntartását is figyelembe véve szervezzék, és egészségben éljenek.