hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.

Orbán Viktor felkeltette az egészségügyi világszervezet figyelmét is

Orbán Viktor miniszterelnök a dohányzás visszaszorításáért tett erőfeszítésekért megkapta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) díját

A  hírt Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár - jelentette be pénteken Budapesten.

Pusztai Zsófia, a WHO magyarországi irodájának vezetője hozzátette: Magyarország több olyan intézkedést hozott az elmúlt két évben, amelyhez politikai döntéshozói támogatás kellett, a díj ennek a támogatásnak az elismerése.

"Az idei évben, nagyon gondos mérlegelés következtében, néhány más prominens személyiség mellett Magyarország és Magyarország miniszterelnöke kapta meg ezt a díjat, elismeréseként annak, ami az elmúlt években történt a dohányzás visszaszorítása érdekében" - mondta az irodavezető.

A méltatás azt tartalmazza: "az elmúlt évek során Magyarország figyelemre méltó előrehaladást ért el a dohányzás visszaszorításában, különösen a zárt, nyilvános helyeken történő dohányzás tiltásának hatálybalépésével. Ezek az eredmények Magyarországot globálisan a dohányzás ellenőrzése területén élen járó országok közé emelték. Mindez nem válhatott volna lehetővé az ön erőteljes vezetése és legmagasabb szintű politikai támogatása nélkül". A szervezet reméli, "más tagállamok is hasznosítani fogják Magyarország jó példáját".

****

Léder László, az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OÉTI) főigazgatója ez alkalomból arról számolt be, hogy a Dohányzás Fókuszpontot külön szervezeti egységgé nyilvánította a hatékonyabb munka érdekében.  Demjén Tibor, a Dohányzás Fókuszpont vezetője a segítő programokra hívta fel a figyelmet; a 06-40-200-493-as telefonszámon kaphatnak segítséget a leszokáshoz a dohányosok, vagy a www.leteszemacigit.hu honlapon. A fókuszpont vezetője beszámolt arról, hogy uniós forrásból a Korányi kórházban jött létre a leszokást támogató központ, itt is szakemberek várják a segítségre szorulók telefonjait.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink