hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Orbán Viktor: Nem a maszkviselés a megoldás

Lesz negyedik hullám, ugyanis a vírus nem áll meg az államhatárainknál, mondta a kormányfő a Magyar Nemzet szerint a Kossuth Rádióban.

Van, aki úgy gondolja, hogy a maszk viselése segíthet abban, hogy ne fertőzzünk másokat, ugyanakkor nem ez a megoldás – mondta a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában Orbán Viktor. A miniszterelnök hangsúlyozta: nem az a kérdés, lesz-e negyedik hullám, inkább az, hogy mennyire lesz súlyos. Ez pedig attól függ, hogy mennyien oltatják be magukat.

Büszkék lehetünk arra, hogy az egyik legjobb helyen állunk az Európai Unióban az oltakozás terén – fogalmazott a kormányfő, majd a harmadik oltás felvételére buzdított.

A cselekvőképességet fenn kell tartani, főként az egészségügyben, az elszigetelés nem oldja meg a problémákat. Ez egy olyan vírus, ami mindenkit megtalál, így csak az oltás segít – mondta Orbán Viktor. Aki felveszi az oltást, annak az esélye a vírus elkapására rendkívül alacsony azokhoz képest, akik nem oltatják be magát. A miniszterelnök ezért mindenkit arra biztat, hogy oltassa be magát, mert főként a krónikus betegek közvetlen veszélyben vannak.

– Kötelező oltást nem tudunk bevezeti, a magyar ember gyomra ezt nem veszi be – fogalmazott a Magyar Nemzet szerint, majd a fiatalokat is kérte, hogy egyfajta "golyóálló mellényként" tekintsenek az vakcinákra, és éljenek az oltás lehetőségével.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink