2024. április. 23., kedd - Béla.

Operatív törzs: A regisztrált aktív korúak csaknem felét már beoltották

A regisztrált aktív korúaknak, vagyis a 18-59 éveseknek már csaknem a felét beoltották, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Galgóczi Ágnes hozzátette, az időseknek már több mint 90 százalékát immunizálták. Hangsúlyozta: minden regisztrált meg fogja kapni a vakcinát. A fiatalokat, a várandós nőket is arra kérte, hogy jelezzék igényüket az oltásra.

Az osztályvezető kifejtette: az immunizációs program a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon folytatódik, abban nincs változás. A magyar hatóságok csak biztonságos, hatékony vakcinát engedélyeznek használatra. Elkötelezettek vagyunk a biztonságos, hatékony vakcina alkalmazásában, fogalmazott. A hatékonyság azt jelenti, hogy az oltás megvéd a kórházba kerüléstől, a halálos kimeneteltől és attól, hogy a fertőzés után súlyos betegség alakuljon ki.

A járványügyi adatokat ismertetve elmondta: az elmúlt 24 órában újabb 5307 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így 736 982-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 256 beteg, az elhunytak száma 24 521-re emelkedett. Kórházban 9484 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1156-an vannak lélegeztetőgépen.

Tartsunk ki, a védőoltásoknak köszönhetően visszakaphatjuk mindennapjainkat, fogalmazott Galgóczi Ágnes.

Lubics György háziorvos beolt egy nőt a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni Comirnaty-vakcina első adagjával hahóti rendelőjében 2021. április 15-én. MTI/Varga György
Lubics György háziorvos beolt egy nőt a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni Comirnaty-vakcina első adagjával hahóti rendelőjében 2021. április 15-én. MTI/Varga György

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés