hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Onkológiai centrumokba kell irányítani a betegeket!

A Kórházszövetségnek egyetlen onkológiai osztály sem jelezte, hogy baj lenne, közölte a Magyar Idők.

Centrumokba kell irányítani a pácienseket azokról az onkológiai osztályokról, ahol a feltételek nem vagy nem teljes körűen adottak – mutatott rá a Magyar Időkben a Magyar Kórházszövetség alelnöke. Ficzere Andrea a lapnak ezt azzal a sajtóban megjelent hírrel kapcsolatban mondta, amely szerint nincs elegendő orvos, ezért sok helyen nem működnek megfelelően a rákbetegek kezeléséről határozó, többféle szakterület orvosainak együttes munkáját igénylő úgynevezett onkoteamek. Ficzere szerint a Kórházszövetségnek egyetlen onkológiai osztály sem jelezte, hogy baj lenne, tapasztalataik szerint a daganatos betegek ellátása, amelyet az Országos Onkológiai Intézet koordinál, jól szervezett Magyarországon.

A főállásban nem mellesleg az ország második legnagyobb onkológiai centrumát működtető Uzsoki Utcai Kórház főigazgatójaként dolgozó kórházszövetségi alelnök úgy fogalmazott, erős túlzás az a cikkben megjelent állítás, amely szerint van olyan onkológiai centrum, ahol nincs onkológus vagy sugárterápiás szakember, a központokban ugyanis ez alapkövetelmény.

Relatív szakemberhiány a kisebb onkológiai osztályokon fordul elő, ahol sok esetben csak úgy tudják megoldani az onkoteamek működtetését, hogy a centrumokból járnak ki hozzájuk az esetmegbeszélésekre az orvosok.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink