2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Oltják a krónikus beteg gyermekeket is

Elkezdték oltani a 16-18 éves krónikus betegeket a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben, írja a hvg.hu az M1-re hivatkozva.

„A 16–18 év közötti krónikus betegeinket a kórházban már elkezdtük oltani, és várhatóan a következő időszakban a 12–16 év közötti gyerekekre is alkalmazható lesz nálunk a védőoltás” – mondta a Szabó László, a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézet gyermekgyógyász professzora az M1-nek. A hvg.hu szerint hozzátette azt is: „Nagyon bízom abban, hogy a nyári időszakban már az egész korosztályt, tehát a gyermekkorosztályt fogjuk tudni oltani.”

„Megháromszorozódott azoknak a betegeknek a száma, akiknek típusos koronavírus-betegségre utaló tünetei vannak, illetve ezek súlyosabban zajlanak” – tájékoztatott a professzor. A gyerekek egy részének vírusos tüdőgyulladása van, hármuknak lélegeztetőkészülékre is szükségük volt, szerencsére mindegyiküket meg tudták gyógyítani.

A vírusfertőzés okozta sokszervi gyulladással ötven gyerek feküdt a Heim Pál kórházban, akiknek legalább a fele intenzív ellátást igényelt.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés