hirdetés
hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

Oktatókat küldtek el a PTE Egészségségtudományi Karáról

A Pécsi Tudományegyetem gazdasági helyzete miatt megszorító intézkedéseket vezettek be, oktatókat bocsátottak el az intézet Szombathelyi Képzési Központjától. 

A PTE ETK Szombathelyi Képzési Központ két évtizedes működése alatt a felvételi létszámok drasztikus csökkenése komolyan észrevehető volt a képzési központ elmúlt ötéves működésében. Ezzel az alacsony hallgatói létszámmal az oktatói és oktatássegítői munkakörök száma nem volt arányban, így a működőképesség fenntartása érdekében szükséges volt a racionalizálás. Korengedményes nyugdíjjal és felmentésekkel csökkentettük az állományt - mondta dr. Betlehem József dékán.

Szombathely segítségét várják

- Nem történhet meg karunk egyetlen képzési központjának a bezárására sem, hiszen képzési központjaink valamennyi helyszínen - így Szombathelyen is - nélkülözhetetlenek az adott régió egészségtudományi szakemberképzésében és munkaerővel történő ellátásában, jelentős számú munkahelyet biztosítanak, valamint helyi professzoraink és oktatóink fontos tagjai a helyi értelmiségnek és a tudományos közéletnek. A kar nem tervez további leépítéseket, sőt, a képzési központ munkatársaival azon dolgozik, hogy egy jövőbe mutató stabilitás valósuljon meg a képzési központban és az 1989-ben lerakott alapokat lehessen továbbépíteni. Ez azonban külső támogatás nélkül nem képzelhető el. Ezért intenzív tárgyalásokat kezdtünk Szombathely Megyei Jogú Város polgármesterével is annak érdekében, hogy több témában közösen dolgozzunk együtt a szociális és egészségtudományi képzések vonatkozásában - tette hozzá dr. Betlehem József.

A teljes cikket a Vasnépe oldalán olvashatja.

(forrás: Vasnépe)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés