hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Nyárra rendezhetik a kórházak februárig felgyűlt tartozását

Az InfoRádió szerint a kórházi adósság munkacsoport ülésén évközi, több kisebb adósságrendezés szándékáról nyilatkozott a kormányzat egészségügyi felelőse.

A kórházi adósság munkacsoport ülését Takács Péter egészségügyi államtitkár nyitotta meg, aztán Lengyel László egészségügyi finanszírozásért és fejlesztésért felelős helyettes államtitkár vezette le. Nemcsak a beszállítói érdekképviseletek voltak jelen, hanem a kórházak képviselői is – mondta az InfoRádióban az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Rásky László hangsúlyozta: a középpontban a jövőbeni adósságok kezelése állt.

"Egyértelműen abba az irányba mozdult el a kormányzat, hogy év közben több, kisebb összegű adósságrendezés legyen. Ezt megerősítette Bidló Judit helyettes államtitkár is. Olyan konkrétum, hogy ez kéthavonta vagy negyedévente lesz-e és milyen összegben, nem hangzott el. Mindenesetre az a szándék, hogy ne az eddigi gyakorlat folytatódjék – mely szerint év végén arról megy a vita, hogy mekkora részét fizeti ki a kormány a kórházi adósságoknak – elég erős kormányzati akaratnak tűnik" – mondta Rásky László, és szerinte a költségvetésben a gyógyító-megelőző ellátásokról szóló fejezetben meg is van erre a fedezet.

(forrás: InfoRádió)

cimkék

Könyveink