hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Nyári menü, íjjal, szúnyoggal

Ha már kialudták a múzeumok éjszakáját, tervezhetik a következő kulturális kalandtúrát, ajánlatunkban már a következő hétvégére is találnak is ajánlatot.

Kapcsolódó cikkek

Az éjszakai múzeumjárás utáni következő nagy durranás (mondhatnánk lövést is) június 27-29-én lesz Ópusztaszeren: a Nyílzápor és Íjásztalálkozó. Ahogy az ismertetőben írják: a rendezvény célja méltó módon megemlékezni honalapító fejedelmünkről és a pozsonyi csatáról. A hazai hagyományőrző íjászok Ópusztaszeren találkoznak, és egyre többen vannak évről-évre. Egész nap Árpád-kori haditábor, kézműves bemutatók és vásár, foglalkozások, koncertek várják az érdeklődőket. Sőt, mint olvashatjuk: „A világ legnagyobb íjász együttlövése nemzetközi viszonylatban is nagy érdeklődésnek örvend.”

Azok a jóemberek, akik inkább a virágot szeretik, a hétvégén  már  mehetnek Pannonhalmára, ugyanis kezdőknek a Levendula Hetek. A főapátság gyógynövénykertjétől az étterméig követhetik a levendula sorsát: termesztés, feldolgozás, fogyasztás... :)

Akiket jobban bódít a benzin, ráadásul márkafüggőek, s fertőzöttek nosztalgiával is, egy héttel később jó eséllyel találnak maguknak programot Gárdonyban. Július 4-6. a bogarasok találkozójának ideje. (Aki másféle bogarakra érzékeny, annak irány Szarvas! A Körösvölgyi Látogatóközpont kiállítása a Magyar Természettudományi Múzeum 7 milliós rovargyűjteményére támaszkodva mutatja be a rovarokat, felépítésüket, megjelenésüket, életmódjukat.)

A következő hétvége legnagyobb programsorozatát viszont mintha maguknak a szúnyogoknak a kérésére szervezték volna. A Nemzetközi Duna Nap egybeesik a Magyar Vízitúrázás Napjával, így vízpartra-vízre-vízbe várják a közönséget mások mellett Leányfalun, Dunabogdányban, Csákánydoroszlón, Körmendnél, Kisbogaknál, Kiskunlacházán... Hajózzanak bátran az Országos Meteorológiai Szolgálat ajánlásával!

MedicalOnline
a szerző cikkei

cimkék

hirdetés

Könyveink