hirdetés
hirdetés
2024. július. 22., hétfő - Magdolna.
hirdetés

Nővérvárás – a meggyőzés eszközei

Hűségjutalom, pótlékok, lakhatási támogatás

Ha eddig kevés volt a nővér a pályán, ezentúl még kevesebb lesz. A nővérek megtartására irányuló eddigi próbálkozásoknál többre lesz szükség, hiszen folyamatosan nő az ápolandó időskorúak száma és a krónikus betegek aránya. Csak konkrét intézkedésektől várható, hogy az elvándorlási folyamat végre megálljon.

Az úgynevezett nővérrehabilitáció, vagyis a szakma presztízsének visszaállítása és az érintettek körülményeinek rendezése nem puszta humanitárius cselekedet. Munkáltatói érdek – a pácienseket el kell látni –, de ugyanakkor több is annál. Meg kell állítani a gyógyító munka színvonalának csökkenését, növelni a hatékonyságot (vagyis pénzt spórolni), felmenteni az orvosokat az alól a kényszer alól, hogy olyasmit csináljanak, ami nem a dolguk, és mindamellett azt sem ártana elérni, hogy a betegek elégedettebbek legyenek.

Mindennek a kulcsszereplője a szakdolgozó – megéri tehát a kegyét keresni. Tudja ezt ő is, így csupán bérrendezéssel már nem hagyja magát lekenyerezni. A kormány hűségjutalomra tett ígérete visszavonhatatlan, de itt az ideje megtalálni a módját annak is, hogy a több műszakban, ágy mellett dolgozók munkáját külön is elismerjék.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Kempf Zita
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés