hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Nem úgy lesz a lex Éger

Korrigálta az Országgyűlés egészségügyi bizottság kedden azt a korábbi javaslatát, amelynek értelmében az egészségügyi ágazatban működő kamarák több tisztviselője, közülük két országos elnök nem indulhatott volna újra posztjáért – tudósított az MTI.

Az egészségügyi salátatörvényhez benyújtott bizottsági kapcsolódó módosító indítvány újabb, pontosított változatát a keddi ülésén részvevő képviselők többsége támogatta.  Az egészségügyi államtitkárság képviseletében Páva Hanna helyettes államtitkár elmondta: múlt pénteken Balog Zoltán erőforrásminiszter és Szócska Miklós egészségügyi államtitkár a szakmai kamarákkal történt egyeztetés során megállapodott arról, hogy a kamarai tisztségviselők két ciklusra történő újraválaszthatóságát nem 1994-től, hanem 2007-től számítják. A javaslat pontosított változatát az államtitkárság és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium is támogatja - tette hozzá.

Mint emlékezetes a fideszes képviselői indítványként jegyzett javaslatot többen az Éger István orvoskamarai elnökkel való leszámolás eszközeként értékelték.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink