hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Nem érdemes megspórolni

Utasbiztosítás

Szükség van-e önálló utasbiztosításra, vagy elegendő a bankkártyához kapcsolódó, netán az európai tb-kártya? Az utasbiztosítások közül a legolcsóbb módozatot válasszuk, vagy a legdrágábbat? Fedezetet nyújt-e a búvárkodás közben elszenvedett balesetekre, megtérítik-e az ellopott fényképezőgépet vagy az esetlegesen felmerülő orvosi költségeket?

Csupa olyan kérdés, amelyet a nyaralásra indulóknak nem szabad egy vállrándítással elintézniük. Az amerikai 400–600 dolláros vizitdíj, vagy egy műtét költsége könnyen meghaladhatja a legkisebb kategóriájú utasbiztosítás által nyújtott fedezetet, nem beszélve arról, hogy a hazaszállítás a tengerentúlról akár tízmillió forintot meghaladó költségeire korántsem elegendő a biztosítás.
Sokatmondó, hogy a magyarok mindössze 35 százaléka köt utasbiztosítást, mielőtt külföldre menne, ami a nemzetközi gyakorlatban jellemző 65–90 százalékhoz képest igencsak alacsony, jóllehet a teljes körű biztonság napi 300–500 forintos ellenértéke aligha tekinthető soknak. A magyarok azonban – hasonlóan a többi biztosításhoz – ez esetben is „árérzékenyek”. A szolgáltatások körét és értékét ma még elsősorban azok tekintik választási szempontnak, akik a tengerentúlra vagy a Távol-Keletre utaznak.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
FARKAS BARBARA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés