hirdetés
hirdetés
2024. május. 09., csütörtök - Gergely.
hirdetés

Napról napra, hónapról hónapra

Egészségügyi helyzetjelentés – 2003

Január

  • Több ponton is módosult az év elejétől az egészségügyi törvény. A jogszabály most először határozza meg azoknak a személyeknek a körét, akik kötelesek alávetni magukat a HIV-szűrésnek.
  • Immár az egészségbiztosítási alapból fedezik az alkoholmérgezés következtében tudatzavarba került emberek elszállítását és egészségügyi ellátását is.
  • Ötvenhárom éves korában elhunyt Dizseri Tamás, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgató főorvosa, Széchenyi-díjas orvos.
  • Pusztai Erzsébetet bízta meg az egészségbiztosító az átfogó és komplett háziorvosi gyógyszerfelírási érdekeltségi rendszer kialakításával.
  • Falus Ferenc, a budapesti Nyírő Gyula Kórház főigazgatója személyében új elnököt választott a Nemzeti Egészségügyi Tanács. A NET elnökének mandátuma két évre szól.
  • Elkészült a Semmelweis Egyetem Ér- és Szívsebészeti Klinikáján az a háromszintes, 1400 négyzetméteres új kardiovaszkuláris centrum, amely sürgősségi ambulanciát, 9 ágyas kardiológiai intenzív osztályt és 15 ágyas kardiológiai-angiológiai fekvőbetegrészleget foglal magában. A Fővárosi Önkormányzat döntött a Bajcsy-Zsilinszky Kórház 10 milliárd forintos rekonstrukciójáról, amelyet fele-fele részben állami és önkormányzati forrásokból valósítanak meg.
  • Szinte napról napra jelentek meg újabb és újabb hírek arról, hogy a világ különböző pontjain titokban klónbébik születtek. A tudományosan soha nem bizonyított „szenzációk” döntően a Clonaid nevű cégtől származtak.
  • Medgyessy Péter miniszterelnök felkérésére klónbizottság alakult, amely a klónozással kapcsolatos erkölcsi, jogi és politikai kérdésekről tájékoztatja a kormányt.
  • Egy időre teljesen leállt a járóbeteg- és az ambuláns ellátás a horvátországi kórházakban, miután a horvát orvosok béremelési harcba kezdtek. A sürgős eseteket a felvételi ambulanciákon látták el.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés